Perez: "Het vertrouwen in Ajax is terug"

Ger
15 januari 2008, 15:08   Bijgewerkt: 15 januari 2008, 15:38

Tegen zijn oude club AZ (6-1) beleefde Kenneth Perez een geslaagde rentree in de ArenA. De Deen, die na een half jaar door Ajax werd teruggehaald van PSV, benutte een penalty en gaf een assist op Klaas Jan Huntelaar. Het goede gevoel in Amsterdam is weer terug: "Ik ben blij dat ik voor deze club mag voetballen."

Voor Perez voelde zijn rentree als Ajacied naar eigen zeggen direct vertrouwd. De aanvallende middenvelder bespeurde geen druk om tegen AZ de hoge verwachtingen van het publiek in te lossen. "Ik ben natuurlijk al twee weken bij de ploeg. Maar je hebt nu weer nieuwe medespelers en dat is even wennen. Ik heb in Dubai meegedaan tegen Inter en Stuttgart en was klaar voor AZ."

De supporters in de ArenA sloten Perez in het eerste competitieduel van 2008 weer in de armen en scandeerden zijn naam massaal vanaf de tribunes. "Het publiek was fantastisch", geniet de middenvelder na. "Ik ben blij dat we de verwachtingen van de supporters hebben waargemaakt. De club heeft een moeilijke maand achter de rug. Het publiek kan nu weer vertrouwen in Ajax hebben - en wij ook."

Perez had aanvankelijk moeite om tegen AZ uit de verf te komen. In het eerste kwart van de wedstrijd kwam hij niet tot zijn beste voetbal. "Het was moeilijk om bij het spel betrokken te raken, zonder dat ik me te ver naar achteren liet zakken. Na een tegenvallende beginfase ging het steeds beter en kregen we meer controle over de wedstrijd."

Naast de terugkeer van Perez, maakte ook Edgar Davids in het eerste competitieduel van 2008 zijn opwachting. Het tweetal herstelde het balans op het Amsterdamse middenveld. "Davids is superbelangrijk voor dit team", zegt de Deen over de van een beenbreuk herstelde aanvoerder. "Met hem erbij gaat alles een stuk makkelijker. Hij kent alle facetten die een rol spelen in het topvoetbal."

"Ajax heeft heel veel goede spelers en ik ben blij dat ik weer voor deze club mag voetballen. Ik zie veel perspectieven. Maar PSV is een serieuze concurrent. Ze speelden afgelopen weekeinde heel sterk tegen Feyenoord, dat ook een kanshebber voor de titel is. Ik had verwacht dat AZ er ook bij zou komen, maar daar geloof ik nu niet meer in."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen