Slecht PSV pas in blessuretijd langs Excelsior

26 januari 2008, 21:21   Bijgewerkt: 26 januari 2008, 22:06

Met tien punten uit vier duels heeft Sef Vergoossen zijn gewenste start bij PSV. Na zeges op Feyenoord en Sparta versloeg de koploper zaterdag onder leiding van de interim-trainer ook Excelsior: 2-1. Invaller Danny Koevermans maakte in blessuretijd het winnende doelpunt, waardoor PSV met minimaal drie punten voorsprong op Ajax aan de onderlinge confrontatie van woensdag begint. Ondanks de wonderlijke ontsnapping klonk na afloop een hels fluitconcert.

De werkelijke waarde van de cijfers onder Vergoossen zal de komende weken blijken, te beginnen in de Amsterdam ArenA. Tegen Feyenoord was het veldspel van PSV heel behoorlijk. In de navolgende duels met Sparta, VVV-Venlo (1-1) en Excelsior, benaderde PSV dat niveau geen moment meer. De tegenstanders bleken echter te zwak om PSV echt pijn te doen, al was Excelsior dichtbij.

Over veertien dagen kan PSV pas beoordelen hoe het er in de strijd om het kampioensschap voorstaat. Drie dagen na de wedstrijd tegen Ajax moet PSV op bezoek bij AZ, een week later is SC Heerenveen te gast in het Philips Stadion.

In Amsterdam zal de landskampioen het woensdag moeten doen zonder Ibrahim Afellay. De spelmaker incasseerde tegen Excelsior op onhandige wijze zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst.

Ook is het nog niet zeker over Otman Bakkal inzetbaar is. De middenvelder ontbrak tegen Excelsior wegens een hamstringblessure.

PSV leek in eerste instantie tegen Excelsior aan het doelsaldo te kunnen werken. Mitchell Piqué ging na zes minuten opzichtig in de fout. De linkerverdediger speelde de bal te zacht terug naar doelman Jörg van Nieuwenhuijzen. Jefferson Farfan gaf de vrijstaande Balazs Dzsudzsak de gelegenheid om te scoren: 1-0.

Het was voor Dzsudzsak zijn tweede treffer voor PSV sinds zijn komst in januari. In het duel tegen Sparta was de Hongaar bovendien direct betrokken bij de andere doelpunten.

PSV bleef daarna de betere ploeg, maar creëerde nauwelijks kansen. Excelsior kon voorin ook lange tijd geen vuist maken, totdat Den Ouden tien minuten voor tijd plots vrij opdook voor Gomes: 1-1. Koevermans redde PSV. De topscorer van de thuisclub trapte de bal hard achter van Nieuwenhuijzen. Daarmee kon de spits de onvrede bij het thuispubliek slecht voor enkele momenten wegnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen