Brandts: "Wat het bestuur wil, kan niet"

7 februari 2008, 14:09

De beslissing van het NAC Breda-bestuur om Ernie Brandts geen contractverlenging te geven, wordt met de dag ongelukkiger. Sinds de clubleiding aankondigde niet verder te gaan met de coach, zijn de Bredanaars immers bezig met een opmars in de Eredivisie. Na de zege op Sparta (0-1) staat de ploeg zelfs gedeeld vierde.

Na de zege in Rotterdam ging Brandts in BN/ De Stem nog eenmaal in op het opmerkelijke besluit van de clubleiding. Volgens hem wil het bestuur iets, namelijk offensief voetbal in thuiswedstrijden, dat momenteel niet bij het elftal past. De coach wil liever één speelwijze hanteren, die zowel thuis als uit gehanteerd kan worden.

"De leiding van NAC wil thuis bourgondisch voetballen. Ik ben wat realistischer. Wij hebben geen elftal dat continu de aanval kan zoeken. Je kunt ook onmogelijk alleen pieken in de thuiswedstrijden. Als je de uitduels laat lopen, is dat niet goed voor de teamgeest. Ik denk bovendien dat er weinig trainers te vinden zijn die alleen thuis willen winnen", aldus de succesvolle oefenmeester.

NAC Breda heeft dit seizoen na 23 wedstrijden exact evenveel punten als Feyenoord. Bovendien staat de ploeg in de kwartfinale van de KNVB beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen