FC Groningen pakt winst tegen AZ

Ger
17 februari 2008, 16:25   Bijgewerkt: 17 februari 2008, 18:08

AZ heeft ook op bezoek bij FC Groningen een nederlaag moeten slikken. De noorderlingen zegevierden zondagmiddag met 2-1. Marcus Berg besliste het duel in de slotfase vanaf de strafschopstip.

van gaal

van gaal

De Noord-Hollandse formatie wist van tevoren bovendien dat het in de Euroborg niet eerder de volle winst had gepakt. In de play-offs van het seizoen 2005-2006 verloren de Alkmaarders de eerste ontmoeting met 3-1, waarna FC Groningen de schade in de oude Alkmaarderhout beperkt hield (2-1). In de reguliere competitie werd twee keer op een gelijkspel afgesloten (0-0 en 1-1).

In een rommelige wedstrijd kwam AZ als beste uit de startblokken, maar grote kansen leverde dat de brigade van Louis van Gaal niet op. De thuisclub wist zich gaandeweg te herstellen en kreeg na achttien minuten de eerste serieuze kans. Een snel uitkomende Sergio Romero wist de uitbraak van FC Groningen echter te smoren. Daarbij leek de vervanger van Boy Waterman overigens de bal buiten het strafschopgebied met de hand te beroeren.

AZ kon ook in de tweede helft het spelbeeld niet omgooien. Van Gaal probeerde met invallers Simon Cziommer, Graziano Pellè en Julian Jenner meer aanvallende impulsen te kweken, maar zoals vaker dit seizoen toonde AZ ook in de Martinistad een gebrek aan scorend vermogen. De ervaren oefenmeester lijkt inmiddels te beseffen dat zijn elftal voorlopig niet tot betere prestaties in staat is. Van Gaal bleef ondanks het povere spel negentig minuten lang op zijn stoel geparkeerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen