Gemeente: "Vitesse zelf verantwoordelijk"

Ger
20 februari 2008, 12:12   Bijgewerkt: 20 februari 2008, 13:24

De gemeente Arnhem is het niet eens met de beschuldiging van Vitesse. De noodlijdende club wilde een gemeentelijke lening van 6,5 miljoen euro voor enkele tonnen afkopen. De gemeente weigert daar onder druk van de gemeenteraad aan mee te werken. Vitesse stelt nu dat de gemeente het voortbestaan van de club in gevaar brengt.

"Vitesse is een zelfstandig bedrijf met een eigen verantwoordelijkheid", zei de Arnhemse wethouder Willem Hoeffnagel woensdag. Vitesse kampt met een schuld van 27 miljoen euro. De gemeente Arnhem besloot dinsdag na intensief overleg niet mee te werken aan een saneringsoperatie bij de club.

Vitesse vraagt op korte termijn surseance van betaling aan, stelt de clubleiding in een verklaring. De club hoopt vervolgens via de rechter alsnog de medewerking van de gemeente te kunnen afdwingen. Van de in totaal 62 schuldeisers zijn er al zestig akkoord gegaan met de sanering, aldus Vitesse. De andere dwarsliggende schuldeiser is het evenementenbedrijf van stadion Gelredome, waar Vitesse speelt.

Vitesse stelde tijdens de gesprekken te hoge eisen aan de gemeente, aldus wethouder Hoeffnagel. "Er is ons gevraagd of we wilden meewerken aan de sanering. Het antwoord op die vraag mag blijkbaar geen 'nee' zijn van Vitesse."

De wethouder wees er ook op dat de club nog bestaat dankzij een gemeentelijk reddingsplan uit 2003. Bij de financiële afwikkeling van dat plan heeft Vitesse zich niet aan de afspraken gehouden, aldus Hoeffnagel. Ook kon de club afgelopen oktober haar betalingsverplichtingen aan de gemeente niet meer nakomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen