Hamburger SV morst punten tegen Hannover

2 februari 2008, 17:21   Bijgewerkt: 2 februari 2008, 19:08

Hamburger SV is het jaar 2008 niet goed begonnen. De ploeg van coach Huub Stevens kwam in de eerste competitiewedstrijd van het jaar in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen Hannover 96. Hierdoor is de achterstand op koploper Bayern München, dat vrijdag al drie punten pakte, opgelopen tot zes punten.

De bezoekers namen voor rust een voorsprong door een benutte strafschop van de Hongaar Szabolcs Huszti. Twintig minuten voor tijd kwam HSV door Ivica Olic op gelijke hoogte. De Kroaat tikte de bal binnen, nadat de doelman van Hannover een schot van Rafael van der Vaart niet onder controle kreeg. In de slotfase kreeg Hannover-speler Sergio Pinto de rode kaart, omdat hij Nigel de Jong natrapte.

Stevens moest tot zijn afgrijzen toezien hoe zijn spitsen opnieuw faalden. Vooral de Peruaan Paolo Guerrero mocht zich dat persoonlijk aanrekenen. Tot twee keer toe ging hij voor eigen succes, terwijl zijn collega-spits Olic er veel beter voor stond.

HSV heeft dit seizoen sowieso moeite met scoren. In achttien wedstrijden maakten de mannen van Stevens pas 25 doelpunten. Middenvelder Van der Vaart is topscorer bij de Duitsers met negen treffers.

HSV heeft nu zes punten achterstand op Bayern München, dat vrijdag al met 2-1 won bij Hansa Rostock. Franck Ribéry en Luca Toni maakten de doelpunten voor de koploper.

Bayer Leverkusen kwam op gelijke hoogte met HSV, door met 3-2 te winnen bij Energie Cottbus. Simon Rolfes was tweemaal succesvol voor Leverkusen. Borussia Dortmund kwam niet verder dan 3-3 tegen hekkensluiter MSV Duisburg. Dortmund moest daarvoor een 2-0 achterstand goedmaken.

Werder Bremen, de nummer twee in de Bundesliga, kan zondag op gelijke hoogte komen met Bayern München als het wint van VfL Bochum. Regerend kampioen VfB Stuttgart gaat dan op bezoek bij Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen