'Jol, Verbeek en Jans kandidaten voor Feyenoord'

13 februari 2008, 09:02   Bijgewerkt: 13 februari 2008, 09:11

Nu Bert van Marwijk vrijwel zeker na dit seizoen naar de KNVB vertrekt, moet Feyenoord voor de tweede keer binnen een jaar op zoek naar een nieuwe trainer. Gertjan Verbeek werd de afgelopen weken al genoemd als kandidaat om de vacature in Rotterdam-Zuid in te vullen, maar de coach van Heerenveen is niet de enige gegadigde. Volgens het AD zijn ook Martin Jol en Ron Jans in beeld.

Volgens de krant voldoet dit trio aan de profielschets die de club aan het opstellen is. Deze schets is anders dan een jaar geleden, toen Van Marwijk aangesteld werd, zegt technisch directeur Peter Bosz. "De huidige situatie is compleet anders dan die van vorig jaar, toen Erwin Koeman vertrok. Toen hadden we een trainer nodig die onder grote druk voor verandering kon zorgen, omdat we er extreem slecht voorstonden. Nu stáát er een elftal, waaraan verder moet worden gebouwd. Dat vraagt een ander type, met op sommige vlakken andere eigenschappen."

Bosz benadrukt dat hij nog geen enkele kandidaat benaderd heeft. "Pas toen we afgelopen week een telefoontje kregen van de KNVB, zijn we concreet na gaan denken over een opvolger. Het gerucht dat we al met iemand hebben gesproken, is regelrechte onzin", aldus de voormalig middenvelder, die geen herrie wil schoppen over het feit dat Van Marwijk dus na één jaar vermoedelijk alweer vertrek. Clausule is clausule, zegt Bosz. "We waren er afgelopen zomer zelf bij toen het contract van Bert werd opgesteld. De clausule om tussentijds naar de KNVB te mogen, was één van zijn eisen. Dan moet je daar achteraf niet moeilijk over doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen