Nevland: "Kans op lijfsbehoud fifty-fifty"

Ger
22 februari 2008, 15:00   Bijgewerkt: 22 februari 2008, 15:26

Met Erik Nevland vertrok in januari het boegbeeld van FC Groningen. De hardwerkende Noor stond de afgelopen seizoenen symbool voor de opmars van de noorderlingen. De komende tijd zoekt hij zijn uitdagingen bij Fulham in de Premier League. "Het zal een moeilijke klus worden."

"Ik heb alleen maar goede gevoelens voor FC Groningen. Het was een hele mooie tijd met veel succes. Niet alleen persoonlijk, maar ook voor de club", blikt Nevland met FCUpdate.nl terug. Sinds de aanvaller in het najaar van 2004 aansloot bij de formatie uit de Martinistad, vond de club nadrukkelijk de weg omhoog. De voorbije twee seizoenen finishte FC Groningen in de subtop en mocht het twee keer deelnemen aan het toernooi om de UEFA Cup.

Erik Nevland

Erik Nevland

Nevland zag aanvankelijk voor zichzelf nog enkele seizoenen bij de ploeg van trainer Ron Jans weggelegd. De interesse van Fulham wakkerde echter zijn droom om terug te keren naar Engeland aan. "Ik had liever het seizoen bij FC Groningen afgemaakt, maar het was nu of nooit. Ik had het mezelf maar moeilijk kunnen vergeven als ik deze unieke kans niet had gegrepen. Spelen in de Premier League is van kinds af aan een droom van mij geweest."

"Het is wel een drukke tijd geweest met verhuizen. Voorlopig verblijf ik in een hotel en heb ik eigenlijk nergens controle over. Ik kijk wel uit naar het moment waarop ik een huis krijg." De Noor zegt snel in de spelersgroep van Fulham te zijn opgenomen. "Tot nu toe is het echt top. Het is een leuke selectie. Ik kreeg een beetje hetzelfde gevoel als tijdens mijn komst bij FC Groningen. Ik hoop natuurlijk dat de prestaties ook vergelijkbaar zullen worden."

Nevland

Nevland

Fulham heeft volgens Nevland voldoende kwaliteiten om op de ranglijst te klimmen. "Als je de belangrijkste spelers gaat opsommen, kom je uit bij doelman Antti Nieminen, Jimmy Bullard, Brian McBride en Danny Murphy, die vroeger voor Liverpool heeft gespeeld. We staan drie punten van een veilige plaats in de Premier League. Ik hoop dat we de komende weken een paar aardige resultaten kunnen boeken. Ik schat de kans op lijfsbehoud nu op fifty-fifty."

Nevland speelde inmiddels twee competitieduels voor zijn nieuwe werkgever, tegen Aston Villa en Middlesbrough. Een doelpunt maakte hij nog niet. "Voor zover ik het nu kan beoordelen, is er wel een aardig verschil met de Eredivisie. Dat ligt vooral aan het hoge tempo. In de Premier League hanteren veel clubs de lange bal, terwijl in Nederland de meeste ploegen echt proberen op te bouwen. De verdedigers in Engeland zijn verder vrij groot en goed in de lucht. Dat is even wennen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen