PSV blijft voorzichtig ondanks ruime voorsprong

Ger
3 februari 2008, 11:25   Bijgewerkt: 3 februari 2008, 11:57

PSV kan zondagmiddag in de leunstoel rustig de onderlinge confrontatie tussen achtervolgers Ajax en Feyenoord afwachten. De Eindhovense formatie zegevierde zaterdagavond met 0-2 op bezoek bij AZ. "Toch is de titel nog niet binnen", aldus Ibrahim Afellay tegen FCUpdate.nl.

"Het mag duidelijk zijn dat het loopt", is de logische conclusie van de jonge middenvelder. "Dat we ook in Alkmaar winnen en bovendien veel kansen afdwingen, geeft veel vertrouwen. We doen goede zaken, al is het kampioenschap nog niet beslist. Ik weet dat we een riante voorsprong hebben, maar ik blijf voorzichtig."

Ondanks de lage positie van AZ op de ranglijst, bestempelden de PSV'ers het duel vooraf toch als een moeilijke ontmoeting. "AZ is weliswaar op de ranglijst naar de middenmoot afgezakt, maar het blijft een lastige ploeg. Ze hebben absoluut kwaliteiten en beschikken over verschillende internationals. En juist tegen PSV kan zo'n ploeg zijn zinnen zetten op een goed resultaat."

Afellay is bijzonder te spreken over de inbreng van Balázs Dzsudzsák. De komst van de Hongaar, als vervanger van de naar Ajax vertrokken Kenneth Perez, blijkt een schot in de roos. Ook tegen AZ had Dzsudzsák een belangrijk aandeel in de overwinning. Door zijn fraaie uithaal tegen de lat, kon Lazovic de openingstreffer tegen de touwen knikken.

"Hij presenteert zich prima", zegt Afellay over Dzsudzsák. "Hij durft te voetballen en biedt zich voortdurend aan. In iedere wedstrijd voor PSV heeft hij zijn waarde duidelijk bewezen. Dat is knap, zeker als jonge voetballer in een vreemd land. Ik ben blij dat hij nu al naar PSV is gekomen en niet pas in de zomer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen