Ajax zet ontslagprocedure Fontein in gang

Ger
2 maart 2008, 18:26   Bijgewerkt: 2 maart 2008, 18:49

Algemeen directeur Maarten Fontein is zondag door Ajax geschorst. De Raad van Commissarissen (RvC) van de Amsterdamse club heeft de procedure tot ontslag in gang gezet. Ajax laat in een verklaring weten dat de RvC de afgelopen twee weken vergeefs enkele pogingen heeft ondernomen om een onderling akkoord met de algemeen directeur te bereiken.

Fontein moet vertrekken naar aanleiding van het recente rapport van de commissie Coronel. Daarin kreeg de algemeen directeur veel kritiek te verduren. Fontein werd verweten dat hij niet het boegbeeld van de club is en evenmin de warme persoon bij wie personeel en sponsors zich op hun gemak voelen. Fontein zou geen gemotiveerd leider zijn en hij mist bovendien een achtergrond in het voetbal. Volgens Ajax is het door het rapport voor Fontein niet langer mogelijk om 'geloofwaardig' te kunnen functioneren.

Nadat het rapport vlak voor de presentatie was uitgelekt, probeerde Ajax-voorzitter John Jaakke tevergeefs Fontein over te halen de eer aan zichzelf te houden. Twee dagen na het verschijnen van het rapport werd in de ledenraad van Ajax besloten dat het bestuur aan het einde van dit seizoen zou opstappen. Opmerkelijk is dat de drie bestuursleden (Jaakke, Joop Saan en Hennie Henrichs) samen de meerderheid vormen van de vijfkoppige RvC. Frank Eijken en Sjoerd van Loon zijn de externe leden.

Fontein heeft Ajax in zijn functie als algemeen directeur geholpen aan een lucratief contract met een nieuwe hoofdsponsor, Aegon. Bovendien is de club nog in onderhandeling met Adidas over een verbintenis die de Amsterdammers in tien jaar 10 miljoen euro per jaar zou kunnen opleveren. Op korte termijn wil Ajax besluiten hoe de functie van Fontein tijdelijk gaat worden ingevuld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen