AS Roma wederom te sterk voor Real Madrid

Koen Freriks
5 maart 2008, 22:37   Bijgewerkt: 6 maart 2008, 00:20

Real Madrid ligt uit de Champions League. De Koninklijke moest het over twee wedstrijden afleggen tegen AS Roma. De Italianen hadden al een 2-1 zege op zak, maar wonnen ook met dezelfde cijfers de return in Madrid.

Ondanks het gemis van de aanvallende Hollanders, kwam trainer Bernd Schuster toch met een bijzonder aanvallend Real op de proppen. Met Guti, Baptista, Raul en Robinho in de basis was van een angstige instelling absoluut geen sprake. AS Roma startte, afgezien van enkele kleine wijzigingen, met het bekende, goed draaiende team.

De opstelling van Real Madrid verraadde de aanvallende intenties al; in de wedstrijd zelf maakte de ploeg dat ook waar. Roma liet zich in het begin van de eerste helft inzakken en probeerde het vlugge spel van de thuisclub te temporiseren. Die opzet van trainer Spalletti pakte aardig uit, want hoewel de bal vrijwel constant aan de voet lag van een speler in het wit, creëerde Roma - vaak vanuit het niets - de beste kansen. Een schitterende pegel van Aquillani verdween buiten het bereik van doelman Iker Casillas op de paal. Luttele seconden later kon de Spaanse goalie nipt redden op een ander hard Italiaans schot.

Na rust begon het duel eindelijk op te leven. De ploeg van Schuster startte hoopvol via Julio Baptista. De Braziliaan bleek niet alleen over een flinke portie kracht te beschikken, maar verraste met een gave vrije trap ook bijna Roma-keeper Doni. Sterker nog, dat deed hij eigenlijk, maar de lat stond in de weg. Aan de andere kant kegelde Vucinic de bal hard tegen de lat.

Kansen over en weer, het duel brak los, maar nog zonder doelpunten. Drenthe was ondertussen ingevallen, maar ook hij kon Roma niet buigen. De gasten kregen twintig minuten voor tijd hulp van Pepe, die na twee gele kaarten met rood de kleedkamers moest opzoeken. Taddei dompelde vlak daarna Bernabeu in rouw. De Braziliaan kwam voor zijn slapende verdedigers en liet Casillas op prachtige wijze kansloos.

De achtste finales zijn voor Real Madrid voor het vierde jaar op rij het eindpunt. De Spanjaarden kunnen zich tot eigen teleurstelling weer volledig gaan richten op de Primera Division, waarin het wel eerste staat.