Bayern München boekt belangrijke zege bij Schalke

1 maart 2008, 17:19   Bijgewerkt: 1 maart 2008, 17:59

Bayern München heeft, op weg naar de Duitse landstitel, een lastige klip omzeild. Voor het eerst sinds 1998 wist de ploeg drie punten te pakken op bezoek bij Schalke 04. Het werd 0-1, door een vroeg doelpunt van Miroslav Klose. 

De zege van Bayern, dat aantrad zonder de geschorste Mark van Bommel, was volledig verdiend. Met name voor rust had de koploper het beste van het spel en Schalke, dat haar afgelopen twee duels ook al verloren had, kon daar weinig tegenover brengen. Omdat het 'slechts' 0-1 bleef was de wedstrijd nog wel tot de laatste minuut spannend, maar de zege van Bayern kwam geen seconde in gevaar.

Ook Werder Bremen, de belangrijkste achtervolger van Bayern München, pakte drie punten. Door twee doelpunten van oud-Ajacied Markus Rosenberg werd Borussia Dortmund eenvoudig met 2-0 opzij geschoven. Hierdoor blijft het gat tussen Bayern en Werder, met nog twaalf duels te gaan, nog altijd vier punten.

Onderin de Duitse competitie werden de zorgen van 1.FC Nürnberg opnieuw groter. De ploeg van oud-Ajacieden Tomas Galasek en Angelos Charisteas verloor met 2-1 bij Hannover 96. Arnold Bruggink was één van de doelpuntenmakers voor Hannover, dat nog altijd mag hopen op deelname aan UEFA Cup-voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen