Benitez: "Babel heeft tijd nodig"

1 maart 2008, 13:26

Rafael Benitez is er van overtuigd dat hij met Ryan Babel geen kat in de zak gekocht heeft. Liverpool legde afgelopen zomer liefst zeventien miljoen euro neer voor de grillige aanvaller, die tot dusver op Anfield Road weinig heeft kunnen overtuigen. Toch is Benitez er zeker van dat Babel kan uitgroeien tot een revelatie.

"Als ik met Ryan praat, noem ik altijd de voorbeelden van Arjen Robben, Robin van Persie en Dennis Bergkamp. Ook deze spelers hebben één of twee jaar nodig gehad, voordat ze echt succesvol werden in het buitenland", zegt Benitez op de officiële website van Liverpool. De Spanjaard benadrukt dat Babel op Anfield Road een heel andere rol heeft, dan hij gewend is. "Bij Jong Oranje speelde hij als spits en bij Ajax stond hij aan de linkerkant in een formatie met drie spitsen. Hier is hij de buitenste middenvelder in een 4-4-2 systeem. Dat is helemaal nieuw voor hem." 

"Ik ben in elk geval heel tevreden over de inzet die hij toont. Hij is leergierig en probeert alles zo snel mogelijk op te pikken", vervolgt Benitez. 

"Het is nu nog te vroeg om Ryan te beoordelen, Ik denk dat hij een goede speler voor ons gaat worden. Hij is nog heel jong, maar heeft alle kwaliteiten om succesvol te worden. Het enige dat hij nu nog nodig heeft, is een serie van een aantal wedstrijden waarin hij goed speelt. Dat kan hem wat vertrouwen geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen