Cottbus vloert Bayern, Hamburger SV profiteert

15 maart 2008, 17:16   Bijgewerkt: 15 maart 2008, 17:25

Bayern München heeft iets van haar ruime voorsprong op de concurrentie moeten inleveren. Op bezoek bij Energie Cottbus, dat voorafgaand aan de wedstrijd helemaal onderaan stond in de Duitse Bundesliga, ging de peperdure Zuid-Duitse formatie met 2-0 onderuit. Hamburger SV, dat met 1-0 van Borussia Dortmund won, is Bayern hierdoor weer tot op vijf punten genaderd.

Bayern, dat donderdag al met 1-2 onderuit ging tegen Anderlecht, sneed zichzelf tegen het gretige Cottbus al snel in de vingers. Na een vroeg openingsdoelpunt van Jelic kreeg Franck Ribery dé kans om er 1-1 van te maken, maar de Fransman slaagde er niet in om een penalty te benutten. Zijn inzet werd gestopt door Cottbus-keeper Tremmel. Amper tien minuten na deze misser van Ribery besliste Jelic de wedstrijd, door op prachtige wijze zijn tweede doelpunt van de middag aan te tekenen. Bij Bayern ontbrak overigens Mark van Bommel. De Nederlander zat een schorsing uit, als gevolg van zijn rode kaart in het duel met Hamburger SV.

Datzelfde Hamburger SV deed zaterdag goede zaken. Het won met 1-0 van Borussia Dortmund, waardoor het optimaal profiteerde van de misstap van Bayern. José Paolo Guerrero maakte in de tweede helft het winnende doelpunt voor de club van coach Huub Stevens, die hierdoor opgeklommen is naar de tweede plaats in de Duitse Bundesliga. Werder Bremen kan HSV zondag echter weer voorbij steken, als het de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg weet te winnen.

In de middenmoot van de competitie deed Arnold Bruggink weer eens van zich spreken. De Nederlander maakte in de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld het eerste doelpunt voor zijn club Hannover 96. Genoeg voor de zege was dit echter niet, want het werd 2-2. Daar schoot geen van beide teams veel mee op, want Hannover raakt hierdoor achterop in de strijd om Europees voetbal en Bielefeld is door de zege van rivaal Cottbus nu zelfs onder de rode degradatiestreep beland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen