De Ridder: "Ajax wilde me afgelopen zomer hebben"

15 maart 2008, 10:04   Bijgewerkt: 15 maart 2008, 10:14

Daniel de Ridder was afgelopen zomer dicht bij een terugkeer naar Ajax. De Amsterdamse club toonde interesse in de rechtsbuiten, toen bleek dat hij mocht vertrekken bij het gedegradeerde Celta de Vigo. De Ridder gaf echter de voorkeur aan Birmingham City, dat volgens hem veel 'overtuigender' overkwam.

De Ridder claimt met beide clubs gesproken te hebben, waarbij de Engelsen veel meer de indruk wekten hem dolgraag te willen hebben. "Manager Steve Bruce kwam veel overtuigender over dan Henk ten Cate en Martin van Geel", vertelt de jeugdinternational, die vorig jaar met Jong Oranje het EK won, in De Volkskrant.

"Volgens Steve Bruce leek ik op Ryan Giggs en kon ik een grote worden. Hij was lyrisch", vervolgt De Ridder, die enkele maanden na zijn komst diezelfde Bruce ontslagen zag worden. Sindsdien zit hij vooral op de bank, aangezien de nieuwe manager Alex McLeish geen ruimte in zijn elftal wil maken voor de Nederlander. "McLeish heeft gezegd, dat ik beter in een elftal zou kunnen voetballen met betere spelers om mij heen. Hij vindt mij momenteel te voetballend ingesteld. Je zou bijna denken, dat ik dan beter bij Manchester United tot mijn recht zou komen", grapt De Ridder, die van 2003 tot 2005 tot de eerste selectie van Ajax behoorde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen