Frivool Arsenal schakelt titelverdediger uit

4 maart 2008, 22:35   Bijgewerkt: 4 maart 2008, 23:37

AC Milan kan prolongatie van de Champions League-titel vergeten. De titelhouder werd dinsdag van de troon gestoten door een bij vlagen zeer indrukwekkend spelend Arsenal. Na het 0-0 gelijkspel in Londen won de jonge ploeg van coach Arsene Wenger in Milaan met 0-2, door late goals van Fabregas en Adebayor.

Het gebeurt regelmatig dat je als voetbalfan eens lekker gaat zitten voor een goede pot voetbal op de televisie, maar dat je na afloop beteuterd naar je scherm zit te kijken. Want tegenwoordig komt het geregeld voor dat wedstrijden, vooral op topniveau, niet om aan te gluren zijn. Teams spelen vaak te voorzichtig, te defensief en te fantasieloos om er echt een spektakel van te maken.

Plautz geel gele kaart

Plautz geel gele kaart

Ook na de pauze had Arsenal het beste van het spel, maar het levensgevaarlijke Milan bleef loeren op de counter. De amusementswaarde van het duel nam iets af, maar de spanning vergoedde veel. Want naarmate de wedstrijd vorderde werd steeds duidelijker dat één doelpunt waarschijnlijk al beslissend zou zijn in het duel tussen deze twee teams, die niet zouden misstaan in de finale.

Door deze treffer moest Milan in de resterende tien minuten nog twee keer scoren om door te bekeren en dat bleek een onhaalbare opgave. Het sterke Arsenal hield stand en tekende zo voor de uitschakeling van de regerend Champions League-houder. In de slotfase maakte de Togolees Emmanuel Adebayor, die als eenzame spits een ijzersterke wedstrijd speelde, er zelfs nog 0-2 van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen