Jol staat open voor baan bij ADO Den Haag

10 maart 2008, 07:54

Martin Jol staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar ADO Den Haag. De geboren Hagenaar, die als speler zijn doorbraak beleefde bij de club uit de Hofstad, laat in de maandageditie van het AD weten dat hij, onder bepaalde voorwaarden, bereid is om aan de slag te gaan bij de in verval geraakte club. 

Jol werd eerder al genoemd als kandidaat-trainer bij ADO Den Haag, maar investeerder Mark van der Kallen had er een hard hoofd in dat de oud-trainer van Tottenham Hotspur, RKC en Roda JC naar het Forepark zou komen. "Gezien zijn staat van dienst, zou hij andere voorkeuren kunnen hebben dan ADO Den Haag", stelde hij.

"Normaal gesproken is dat natuurlijk ook zo, maar Den Haag heeft voor mij als Hagenaar natuurlijk altijd een aparte plek gehad in mijn hart. Ik speelde in de jeugd bij ADO, later als prof voor FC Den Haag. Ik was trainer van de amateurs. Ik ken de club als geen ander. Dan blijft ADO Den Haag een mooie uitdaging", reageert Jol op de uitlatingen van de Rijswijker, die zo'n acht miljoen euro in de club pompt.

Jol meldt dat hij in de afgelopen periode niet benaderd is voor een functie binnen de club. "Maar een week of vijf, zes geleden heb ik wel met bepaalde mensen gesproken die goede ideeën hadden. We hebben een avond zitten bomen en ik werd enthousiast. Maar dan wel vanuit het idee dat de plannen breedgedragen zouden worden. Dus mét de gemeente Den Haag erachter, mét het zakenleven erachter. Kortom, met z'n allen de schouders onder. Ja, dan zag ik er iets leuks in. Ik had er een goed gevoel bij, maar dan moeten er wél middelen zijn om ambities te kunnen realiseren. Natuurlijk weet iedereen dat de club terug moet naar af, maar dat zou opgevangen moeten worden door alles en ieder in Den Haag die ADO een warm hart toedraagt. Is dat niet aan de orde, ja, dan zit er geen muziek in", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen