Liverpool eenvoudig langs Newcastle United

Koen Freriks
8 maart 2008, 18:41

Liverpool had vanmiddag in eigen huis weinig problemen met Newcastle United. De ploeg van trainer Rafael Benitez versloeg United met ruime cijfers: 3-0. De Nederlanders Dirk Kuyt en Ryan Babel kwamen deze keer niet voor in de basiself.

Jermain Pennant maakte vlak voor rust de openingstreffer in het eerste bedrijf. Direct na dit doelpunt was het goaltjesdief Fernando Torres die de thee lekkerder liet smaken door met zijn treffer de 2-0 aan te tekenen op het scorebord.

In de tweede helft bleef Liverpool kansen creeren en wist alleen Steven Gerrard nog te scoren. In het laatste half uur viel Kuyt in voor Gerrard, maar de Katwijker kon voorin geen potten meer breken.

Fulham, met voormalig FC Groningen-aanvaller Erik Nevland, dwong een remise af op bezoek bij Blackburn Rovers. Het werd 1-1 Blackburn opende de score in de tweede helft in naam van Pedersen, maar vlak voor tijd stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte toen Friedel vlak voor het eindsignaal het net liet trillen. Manchester City ging met 2-0 onderuit bij Reading. In een felle wedstrijd zorgden Long en Kitson ervoor dat de drie punten in eigen huis bleven.