RKC en Zwolle onderuit, Volendam profiteert

10 maart 2008, 22:08   Bijgewerkt: 10 maart 2008, 23:03

De strijd om de titel in de Jupiler League krijgt een ongemeen spannend slot. Met nog slechts acht duels te gaan staat de top-drie binnen twee punten. RKC Waalwijk en FC Zwolle verloren maandag immers allebei, terwijl FC Volendam afrekende met RBC Roosendaal. Ook de nummer vier, FC Den Bosch, mag nog hopen op de titel. De Brabanders hebben slechts vier punten minder dan koploper RKC.

RKC verloor met 2-0 bij Stormvogels Telstar. Marien Willemsen maakte in de 68e minuut 1-0, Raymond Fafiani schoot drie minuten later de 2-0 binnen. FC Zwolle verzuimde de Waalwijkers te passeren in de stand. De Overijsselse club ging in de slotminuut in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Fortuna Sittard en bleef daardoor op twee punten steken. Ruud Boymans bezegelde het lot voor de club van trainer Jan Everse in de negentigste minuut en bezorgde Fortuna de drie punten. De Zwollenaren waren twee keer op voorsprong gekomen, eerst door een strafschop van Jordy Zuidam en daarna door doelpunt van Marcel Kleizen. Rick Geenen en Joep op den Kamp brachten de Limburgers langszij.

Volendam profiteerde optimaal en nestelde zich door de zege van 2-1 op RBC Roosendaal naast FC Zwolle op de tweede plaats. De Noord-Hollandse club heeft zelfs een beter doelsaldo. Ook FC Den Bosch bleef nog volop in de race voor het kampioenschap dankzij een 3-0-overwinning op Veendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen