Hannover woest op recidivist Pinto

15 april 2008, 09:45

Sergio Pinto (27) heeft zich de woede van het Hannover 96-bestuur op de hals gehaald. De middenvelder kreeg zondag voor de tweede keer binnen tien weken een rode kaart wegens natrappen en is door de tuchtcommissie van de Duitse bond voor vijf duels geschorst. De clubleiding dreigt nu met disciplinaire maatregelen.

Pinto kreeg begin februari rood in de wedstrijd tegen Hamburger SV, na natrappen richting Nigel de Jong. Destijds werd hij voor vier wedstrijden geschorst en hoopte het bestuur dat hij zijn lesje geleerd had. Niet dus, bleek echter afgelopen zondag. Tegen Frankfurt trapte Pinto opnieuw na, en werd hij opnieuw van het veld gestuurd.

Naast de schorsing van vijf duels die hij maandag opgelegd gekregen heeft, moet Pinto ook vrezen voor een disciplinaire straf. "Hij heeft de club, het team en de fans benadeeld. Ik geloof niet dat meneer Pinto daarover nagedacht heeft. Iemand die zich zo misdraagt, moet de consequenties aanvaarden", was de dreigende taal van Christian Hochstätter, de sportief directeur van Hannover 96.

Pinto heeft via zijn zaakwaarnemer al laten weten dat hij 'elke geldboete' accepteert. "Hij schaamt zich diep", aldus zijn belangenbehartiger in Kicker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen