Lamey: "Duisburg zou tot top-vijf Eredivisie behoren"

17 april 2008, 15:15   Bijgewerkt: 17 april 2008, 17:57

Een jaar geleden werd hij met PSV nog kampioen van Nederland, nu vecht hij met MSV Duisburg tegen degradatie uit de Bundesliga. Wie puur naar de feiten kijkt, zou denken dat de 28-jarige Michael Lamey een flinke stap achteruit gezet heeft. Maar dat valt reuze mee, vindt de rechtsback. "Voor Nederlandse begrippen is Duisburg echt een grote club", zegt hij in een interview met FCUpdate.nl.

MSV Duisburg. Wie een blik op de ranglijst werpt, zou denken dat we hier met het Excelsior of VVV Venlo van Duitsland te maken hebben. Duisburg, dat de laatste jaren op en neer pendelt tussen eerste en tweede liga, staat immers helemaal onderin de Duitse Bundesliga. Maar wie denkt dat Duisburg een klein clubje is, heeft het helemaal mis. De Zebra's werken hun thuisduels af in de prachtige MSV Arena, een stadion dat in 2005 neergezet is voor een slordige 43 miljoen euro en plaats biedt aan ruim 31.000 fans. Wie daar aankomt, heeft eerder het gevoel dat hij bij een topclub rondloopt, dan bij een ploeg die vecht tegen degradatie.

MSV Arena

MSV Arena

"In Duitsland is Duisburg misschien een kleinere ploeg, maar voor Nederlandse begrippen is dit echt een grote club", vervolgt Lamey, die in Nederland voor RKC, FC Utrecht, AZ en PSV speelde. "Duisburg doet echt niet onder voor bijvoorbeeld Utrecht. Ook sportief niet. Ik denk dat we in Nederland zo mee zouden kunnen draaien in de top-vijf. Teams als PSV, Ajax, Feyenoord en AZ zijn een maatje te groot, maar verder zijn er niet echt clubs die groter of beter zijn dan Duisburg."

Deze 'PSV-instelling' blijkt uit het feit dat Lamey er heilig in gelooft dat zijn team zich alsnog gaat handhaven. Met nog slechts vijf wedstrijden te gaan, moet Duisburg nog twee ploegen achterhalen om degradatie te voorkomen.

Mocht Duisburg onverhoopt toch degraderen, dan is het geen uitgemaakte zaak dat Lamey de club verlaat. "Mijn contract loopt gewoon door en dat is ook geldig in de tweede Liga", vertelt de verdediger, die in dat geval echter wel voor een beperkte transfersom mag vertrekken. "Ik heb een clausule in mijn contract op laten nemen, waarin een transfersom vastgesteld is bij degradatie. Maar goed, er moet wel een club bereid zijn om dat bedrag te betalen. Terug naar de Eredivisie? Oh, ik sta voor alles open, ook voor een terugkeer naar Nederland. Het buitenland bevalt me prima, maar Nederland blijft ook leuk. Ik ben heel flexibel, ik zie wel wat er komt. En als er niets komt ga ik, mochten we degraderen, gewoon in de tweede Liga spelen."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen