Standard wil voorronde CL verplaatsen wegens Spelen

1 april 2008, 13:54   Bijgewerkt: 1 april 2008, 14:01

Standard Luik heeft de UEFA verzocht om de derde voorronde voor de Champions League enkele weken laten af te werken, dan nu gepland staat. Op dit moment staan de duels op de kalender voor 12-13 en 26-27 augustus, maar in deze periode moeten verschillende clubs een handvol spelers missen door de Olympische Spelen.

Standard, dat minimaal drie spelers kwijt is door het Olympische voetbaltoernooi, heeft de UEFA schriftelijk verzocht de derde voorronde uit te stellen. De club hoopt dat de heenwedstrijden op 26 of 27 augustus gespeeld kunnen worden, een week later gevolgd door de returns. Naast de UEFA, kreeg ook de wereldvoetbalbond FIFA een brief van Standard. Van de FIFA wil Standard weten waarom de Spelen in augustus gehouden worden en waarom het op de FIFA-kalender staat.

In Nederland begint de competitie volgend seizoen enkele weken later, in verband met de Spelen. Bovendien hebben de clubs met coach De Haan afgesproken dat de club die voorronde CL speelt, geen dispensatiespelers af hoeft te staan.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen