Arbiter Anderlecht-STVV: "Je kan beter keeper omkopen"

7 mei 2008, 10:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tim Pots is ernstig in verlegenheid gebracht door de berichten over omkoping bij de wedstrijd tussen Anderlecht en Sint-Truiden. Pots was de scheidsrechter in de betreffende wedstrijd en maakte een aantal dubieuze beslissingen, allemaal in het voordeel van Anderlecht. Toch ontkent hij dat er sprake was van omkoping. "Het stomste wat je kan doen, is een scheidsrechter omkopen."

Niet alleen Pots, maar vooral ook zijn assistent Jozef Carmeliet ligt onder vuur. Carmeliet vlagde een aantal keer een aanval van Sint Truiden af, terwijl er van buitenspel absoluut geen sprake was. "Ik steek mijn hand in het vuur voor de grensrechter. Gezien hij 45 jaar oud is en normaal gesproken moet stoppen, heeft hij er alle belang bij om goed te presteren, want dan mag hij misschien toch nog een jaar doorgaan", zegt Pots, die Sint Truiden-speler Rocky Peeters vlak na rust met een rode kaart van het veld stuurde, in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Pots veegt alle beschuldigingen dan ook resoluut van tafel. "Zelf kreeg ik een goede beoordeling na de wedstrijd. Bovendien is het stomste wat je kan doen een arbiter proberen om te kopen, want dan stapt die meteen naar de bond om zijn carrière niet op het spel te zetten. Je kan beter een keeper omkopen."

Ook assistent-scheidsrechter Carmaliet ontkent alles. "Oké, ik heb een mindere prestatie neergezet, maar ik heb in eer en geweten gevlagd. Ook mij viel het op dat er weinig protest van de kant van Sint-Truiden kwam. Zonder iemand te willen beschuldigen, maar zowel trainer als spelers hadden heel weinig kritiek op ons."

Op de wedstrijd Anderlecht-Sint Truiden werd in China voor ruim 1,2 miljoen euro ingezet. Dat is bizar veel, want in het hele seizoen werd er nooit eerder voor meer dan 400.000 gegokt op een wedstrijd uit de Belgische Jupiler League. Anderlecht won het duel, door vier goals in de laatste tien minuten, met 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen