Enkelblessure kost Babel deelname aan EK

31 mei 2008, 16:00   Bijgewerkt: 31 mei 2008, 16:13

Ryan Babel is weggevallen uit de selectie van Nederland voor het EK. De aanvaller van Liverpool heeft zaterdagochtend, tijdens een besloten training, zijn enkelbanden gescheurd. De technische staf van Oranje heeft nog geen vervanger opgeroepen voor Babel, maar zal dit op korte termijn wel doen.

Babel werd na de training direct overgebracht naar het ziekenhuis, waar onderzoek uitwees dat de snelle vleugelaanvaller zeker enkele weken uit de roulatie is. Voor het EK had Babel rugnummer 21 toegewezen gekregen. Hoewel de definitieve EK-selectie, mét Babel, al ingeleverd is bij de UEFA, mag bondscoach Van Basten een vervanger opgeroepen. De reglementen van de Europese voetbalbond schrijven immers voor dat een speler, in het geval van een ernstige blessure, in de periode vóór de eerste EK-wedstrijd nog vervangen mag worden.

Hoewel Babel geen basisspeler zou zijn op het EK, is zijn blessure een aderlating voor Oranje. Door zijn snelheid is de 21-jarige aanvaller van Liverpool immers de aangewezen persoon om als invaller iets te forceren in een wedstrijd.

Als Van Basten een invaller zoekt die op dezelfde positie kan spelen, dan is Ajacied Urby Emanuelson wellicht de meest logische vervanger van de onfortuinlijke Babel. Andere opties zijn om Khalid Boulahrouz en Denny Landzaat, die op het laatste moment buiten de definitieve EK-selectie vielen, toch weer bij de groep te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen