'Topfitte' Robben wil blessureperiode achter zich laten

23 mei 2008, 12:40   Bijgewerkt: 23 mei 2008, 12:56

Voor het eerst sinds ruim een half jaar, meldde Arjen Robben zich vrijdag bij de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Real Madrid kwakkelde maanden met blessures en werd om die reden lang buiten de selectie van Nederland gelaten. Maar nu Robben is er weer, topfit. "En ik heb er veel zin in", liet hij weten.

Sinds Robben in de zomer overstapte van Chelsea naar Real Madrid, was de aanvaller vaker op de behandeltafel te vinden, dan op het veld. De ene blessure volgde de andere in hoog tempo op en tot maart kon de Bedummer daarom amper iets laten zien. Maar in Madrid vond Robben de oorzaak van zijn fysieke problemen. "Een specialist heeft me onderzocht, en daaruit bleek dat er sommige dingen vast zaten in mijn rug. Dat was één van de redenen dat ik vaak problemen had. Inmiddels heb ik al twee maanden topfit, fysieke problemen zijn nu niet meer aan de orde."

Hoewel hij nu dus fit is, zal Robben voorlopig wel achtervolgd worden met zijn imago als 'man van glas'. "Tsja, als ik ergens kom, vraagt iedereen altijd als eerste hoe het met mijn blessures gaat. Natuurlijk is dat wel eens vervelend, maar aan de andere kant ook wel logisch. Het is nu gewoon zaak dat ik een jaar onafgebroken kan voetballen, dan wordt vanzelf minder de nadruk gelegd op blessures. Ik hoop echt dat ik alle blessures definitief achter me gelaten heb', aldus de oud-PSV'er.

Robben is in elk geval zichtbaar opgelucht dat hij weer bij Oranje zit. "Het is veel te lang geleden dat ik hier was", lacht hij. "Ik weet dat er in de media wat verhalen verschenen dat ik het jammer vond dat ik weinig contact had met de bondscoach, maar dat is allemaal opgeblazen. Ik vond het gewoon jammer dat ik niet destijds niet bij de selectie zat, dat was alles. Maar zelf begreep ik ook wel, dat ik eerst wedstrijdritme op moest doen. Zulke dingen weet ik zelf als geen ander."

Hoewel hij dus topfit is, doet Robben zaterdag vermoedelijk niet mee tegen Oekraïne. "Ik zou wel willen, ik ben hartstikke gretig. Maar misschien is het niet verstandig, want ik kom net terug uit Saudi-Arabië. Dus het is even afwachten."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen