Uilenberg: "Huntelaar is een vervuiler"

17 mei 2008, 09:34   Bijgewerkt: 17 mei 2008, 09:41

Klaas Jan Huntelaar is een vervuiler van de voetbalsport. Die opmerkelijke boodschap heeft scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg van de KNVB de Nederlandse arbiters tijdens een centrale bijeenkomst op het hart gedrukt. Uilenberg hekelt de manier waarop de spits van Ajax en Oranje luchtduels aangaat. 

"Klaas-Jan Huntelaar is een vervuiler. Door zijn manier van springen, met z'n ellebogen omhoog. Bij ieder luchtduel dat hij zo aangaat, moet hij geel krijgen. Hij doet het namelijk bewust", is de duidelijke taal van Uilenberg in de Telegraaf.

Overigens kondigde Uilenberg aan dat er vanaf volgend seizoen hard opgetreden zal worden tegen arbiters die verwijtbare fouten maken. "Als er een verwijtbare fout gemaakt wordt, zullen jullie de consequenties merken in het aanstellingsbeleid. Zo gaat het ook bij het Europees kampioenschap: wie een verwijtbare fout maakt, moet naar huis en die lijn volgen we volgend seizoen ook in Nederland", stelde hij.

De steeds groter vorderde kritiek op het Nederlandse scheidsrechterkorps legt Uilenberg naast zich neer. "We voeren namelijk heel goed scheidsrechtersbeleid in Zeist. Management, directie en de technische staf zijn het er unaniem over eens dat we een goed seizoen hebben gedraaid en dat ook de play-offs goed zijn verlopen. Zeker onder deze uiterst moeilijk omstandigheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen