Duitsland in slotminuut langs beter Turkije

25 juni 2008, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Goed was het zeker niet, wat Duitsland tegen Turkije liet zien. De Turken, die acht spelers misten wegens blessures en schorsingen, waren zelfs de betere ploeg. Maar Duitsland zou Duitsland niet zijn als het niet alsnog zou winnen. Verdediger Philipp Lahm maakte in de allerlaatste minuut van de geweldige wedstrijd het beslissende doelpunt  voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw (3-2).

Het was een beetje de omgekeerde wereld, woensdagavond in Basel. Het grote voetballand Duitsland stond tegenover Turkije, een land met een toch zeer bescheiden staat van dienst in het internationale voetbal. Bovendien waren de Duitsers op volle oorlogssterkte, terwijl de Turkse bondscoach Fatih Terim liefst acht (!) spelers moest missen wegens blessures en schorsing. Met Volkan Demirel, Tuncay Sanli, Arda Turan, Emre Asik, Nihat Kahveci, Emre Gungor, Emre Belozoglu, Servet Cetin ontbrak meer dan éénderde van de volledige selectie.

Niet lang na dit doelpunt, bleek echter de kwetsbaarheid van de Turken. De geïmproviseerde defensie had geen antwoord op een snelle Duitse aanval via Lukas Podolski, wiens voorzet knap binnengetikt werd door Bastian Schweinsteiger. Deze snelle 1-1 bracht de Turken echter niet van hun stuk. De ploeg bleef goed voetballen en was via de ijzersterke Hamit Altintop en opnieuw Ugur Boral tweemaal dicht bij een goal. Duitsland kon daar alleen één kans voor Lukas Podolski tegenover stellen, maar de jonge aanvaller mikte in kansrijke positie over het Turkse doel.

Ook na de pauze was Turkije de betere ploeg. De Turken maakten het meeste aanspraak op de 2-1, hoewel het van geluk mocht spreken dat arbiter Busacca de bal niet op de stip legde na een overduidelijke overtreding op Philipp Lahm. De Zwitserse scheidsrechter had op het moment van de overtreding zeker een vuiltje in zijn oog, want als enige in het stadion zag hij blijkbaar niet dat de Duitse vleugelverdediger in een heupzwaai genomen werd. Bovendien verzuimde hij even later om aanvaller Semih Semtürk zijn tweede gele kaart te geven, na een tackle op Metzelder.

Turkije, dat dit toernooi al zo vaak toegeslagen had in de slotfase, gaf zich echter nog niet gewonnen. Enkele minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd speelde Sabri zich met een geweldige actie vrij aan de rechterkant van het veld, waarna zijn voorzet bij de korte hoek ingetikt werd door Semih Sentürk. Een verlenging leek in de maak, maar Lahm dacht daar anders over. De vleugelverdediger sneed naar binnen, kwam na een snelle combinatie alleen voor Rüstü te staan, en zorgde op fraaie wijze voor de beslissing in de zinderende wedstrijd (3-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen