Oranje met negen wijzigingen tegen Roemenië

Ger
17 juni 2008, 18:53   Bijgewerkt: 17 juni 2008, 20:02

Bondscoach Marco van Basten heeft de basisopstelling van Oranje flink aangepast. Ten opzichte van de afgelopen twee duels krijgen dinsdagavond liefst negen nieuwe spelers vanaf het eerste fluitsignaal de kans. Nederland, dat al zeker is van de kwartfinale, treft Roemenië in de laatste EK-groepswedstrijd. 

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Frankrijk, vier dagen geleden, staan alleen Khalid Boulahrouz en Orlando Engelaar opnieuw in de basis. Alle anderen, inclusief doelman Edwin van der Sar, zitten ditmaal op de reservebank. Arjen Robben en Robin van Persie, die tegen Frankrijk na de rust invielen, staan ditmaal wel vanaf het eerste fluitsignaal op het veld. In de punt van de aanval neemt Klaas Jan Huntelaar de plaats in van Ruud van Nistelrooy, Ibrahim Afellay maakt de frontlinie compleet.

Opvallend is verder dat Mario Melchiot niet speelt. Verwacht werd dat hij wel een kans zou krijgen om wedstrijdritme op te doen, maar de verdediger begint op de bank.

De Roemenië ploeg bevat geen verrassingen. Centraal achterin vervangt Sorin Ghionea de geschorste Dorin Goian, terwijl voorin Banel Nicolita mag aantreden in plaats van Florentin Petre. Captain Chivu speelt weer op het middenveld.

Opstellingen:

Nederland: Stekelenburg; Boulahrouz, Heitinga, Bouma, De Cler; De Zeeuw, Engelaar; Afellay, Van Persie, Robben; Huntelaar

Roemenië: Lobont; Contra, Tamas, Ghionea, Rat; Cocis, Codrea, Chivu; Nicolita, Mutu, Niculae

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen