Wereldkampioen Italië verslaat Frankrijk

Ger
17 juni 2008, 22:40   Bijgewerkt: 17 juni 2008, 23:07

Italië heeft zich in de laatste groepswedstrijd geplaatst voor de kwartfinale van het EK. De wereldkampioen was dinsdagavond in Zürich met 2-0 te sterk voor Frankrijk, dat door het resultaat uit het toernooi ligt. In dezelfde poule was Oranje, dat de Italianen hielp door concurrent Roemenië opzij te zetten, als groepswinnaar al zeker van de laatste acht.

blessure brancard

blessure brancard

Na 24 minuten raakte de Franse ploeg naast Ribery ook Eric Abidal kwijt. Arbiter Lubos Michel gaf de verdediger van Barcelona de rode kaart na een overtreding op Luca Toni. De Italianen maakten het drama voor de Fransen vervolgens compleet door de toegekende penalty te benutten. Middenvelder Andrea Pirlo schoot onberispelijk raak: 1-0. Voor de beduusde Nasri betekende het direct het einde van zijn invalbeurt. Na amper 20 minuten moest hij plaatsmaken voor de verdedigend ingestelde Jean-Alain Boumsong.

Italië greep het ticket voor de kwartfinale na rust definitief beet. Uit een vrije trap zette Daniele De Rossi de wereldkampioen na ruim een uur op 2-0. Geheel in lijn met de Franse misère glipte de uithaal via de schoen van Henry langs de kansloze sluitpost Gregory Coupet. De formatie van bondscoach Roberto Donadoni had overigens tussendoor al hulp gekregen van Nederland, dat in het andere duel op voorsprong was gekomen tegen concurrent Roemenië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen