Nederlaag kan Twents voetbalfeest niet bederven

13 augustus 2008, 22:34

De groepsfase van de Champions League gaat FC Twente niet halen, maar dat was al min of meer duidelijk toen Arsenal uit de koker rolde als tegenstander in de voorronde. De Tukkers verloren woensdag de heenwedstrijd tegen de Londenaren met 0-2, maar kunnen desondanks trots op zichzelf zijn. Hoe Twente zich in het Gelredome presenteerde, was immers hartverwarmend.

Wat moet je als FC Twente doen, als je tijdens de loting voor de voorronde van de Champions League gekoppeld wordt aan een club als Arsenal? Iedereen, ook in Enschede, weet dat de Londense ploeg over twee wedstrijden 99 van de honderd keer wint van FC Twente. Dan kan je als Twente twee dingen doen: behoudend spelen en de schade beperken, of er één groot feest van maken. FC Twente koos woensdag in het Arnhemse Gelredome, waar het moest spelen omdat de eigen Grolsch Veste momenteel verbouwd wordt, voor die tweede optie.

Twente speelde zelfs zó goed, dat Arsenal flink in verlegenheid werd gebracht. Zo kregen Romano Denneboom en Marko Arnautovic dotten van kansen, maar beide aanvallers werden op het cruciale moment bevangen door zenuwen en faalden. Dat was jammer voor Twente, want de ploeg verdiende een voorsprong. De Tukkers waren, hoe bizar dat misschien ook klinkt, immers lang de bovenliggende partij in deze wedstrijd tegen de verliezend Champions League-finalist van 2006.

Dit doelpunt maakte een einde aan de Twente hoop op een superstunt, maar de sfeer in het Gelredome werd er niet minder om. De fans van de Enschedeërs bleven zingen, springen en hun elftal toejuichen. Want het hoofdtoernooi van de Champions League zal dan vermoedelijk niet gehaald worden, maar deze tweestrijd met Arsenal blijft voor FC Twente een prachtige gebeurtenis. De Tukkers kunnen het Gelredome met opgeheven hoofd verlaten en zich opmaken voor een mooie reis naar Londen, over twee weken. Als de ploeg zich dan op een vergelijkbare wijze kan presenteren als woensdag in Arnhem, kan FC Twente bijzonder trots op zichzelf zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen