Nederlanders succesvol in Duits bekertoernooi

9 augustus 2008, 17:32

Martin Jol kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse coach leek in het bekerduel tegen Ingolstadt één helft lang af te stevenen op een blamage, maar mede dankzij twee doelpunten van Ivica Olic boog Hamburger SV een 1-0 achterstand na de pauze om in een 1-3 zege. Joris Mathijsen en Nigel de Jong behoorden tot de basisploeg.

Ook andere Nederlanders hadden reden tot juichen. Zo was Arnold Bruggink twee keer trefzeker in de wedstrijd van 'zijn' Hannover 96 tegen Hallescher FC. Mede dankzij de goals van de oud-PSV'er won Hannover overtuigend met 0-5. 

Naast Hamburger SV en Hannover 96 bereikte ook Borussia Monchengladbach, de ploeg van de Nederlandse coach Jos Luhukay, de volgende ronde. De promovendus had geen enkele moeite met VfB Fichte Bielefeld (1-8). Halverwege de wedstrijd stond het al 0-7. Bij Gladbach was Roel Brouwers (ex-Roda JC) één van de doelpuntenmakers. Patrick Paauwe ontbrak wegens een heupblessure.

De meest opvallende uitslag viel de noteren bij Eintracht Nordhorn- Werder Bremen. De ploeg uit Bremen won met liefst 3-9. Oud-Ajacied Markus Rosenberg scoorde vier keer, zijn Portugese teamgenoot Hugo Almeida was driemaal trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen