"We hebben onszelf flink tekort gedaan"

14 augustus 2008, 07:28

Een uur lang was FC Twente woensdag beter dan Arsenal. Een uur lang mochten de Tukkers hopen op een stunt tegen de Engelse topploeg, die twee jaar geleden nog in de finale van de Champions League stond. Na negentig minuten stond echter een 0-2 eindstand voor de Engelsen op het scorebord en lijkt de Enschedese CL-droom voorbij. Doodzonde, oordelen de Twente-spelers.

FC Twente stond tegen Arsenal voor een vrijwel onmogelijke taak. Want Twente tegen Arsenal, dat is een voetbalversie van David tegen Goliath. Toch was het in het Arnhemse Gelredome lang onduidelijk wie nu precies David was, en wie Goliath. Sterker nog, FC Twente was aanvankelijk de bovenliggende partij.

Middenvelder Theo Janssen, die deze zomer overkwam van Vitesse en tegen Arsenal zijn officiële debuut maakte voor Twente, is het volledig met zijn aanvoerder eens. "Als je zelf je kansen niet afmaakt, weet je dat het moeilijk wordt. Dat zag je vorig weekend ook, toen Arsenal in de Amsterdam ArenA een oefenwedstrijd speelde tegen Ajax. Arsenal is zo'n team dat na rust nog even flink gas kan geven, en dan is het gebeurd. Heel jammer, want tot die 0-1 hadden we onze zaakjes goed voor elkaar."

"Dat is precies het verschil tussen een topclub als Arsenal en een subtopper als FC Twente", vult centrumspits Marko Arnautovic aan. "Wij kregen drie grote kansen en maakten er niet één, terwijl Arsenal uit twee mogelijkheden twee keer scoort."

Ondanks het feit dat Arnautovic niet scoorde, maakte de 19-jarige aanvaller een prima indruk. Hij was vaak aanspeelbaar, deed goede dingen met de bal en liep zichzelf een paar keer fraai vrij. "Ik zat wel lekker in de wedstrijd, inderdaad. Dat moest ook wel, want dit zijn de wedstrijden waarin ik mezelf moet bewijzen. Blaise N'Kufo is nog twee Europese wedstrijden geschorst, dus dit is mijn kans om te laten zien wat ik kan. Of ik mijn kans vanavond gepakt heb? Nou, dit was slechts één wedstrijd. Ik moet het over meerdere wedstrijden laten zien en hard blijven werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen