Vandenbussche niet bang voor 'verbeterde Van der Sar'

11 september 2008, 14:26   Bijgewerkt: 11 september 2008, 14:37

Bij SC Heerenveen vindt dit seizoen een echte strijd plaats voor een positie onder de lat. De beoogde eerste doelman Brian Vandenbussche (26) kreeg twee weken geleden gezelschap van zijn 19-jarige landgenoot Kenny Steppe (foto) en beide keepers mogen de komende periode uitvechten wie eerste doelman wordt. 

Vandenbussche ziet deze strijd met vertrouwen tegemoet. Volgens hem heeft Steppe was tijd nodig om aan zijn nieuwe club te wennen. "Heerenveen is wel wat anders dan zijn oude club Germinal Beerschot, dit is een stapje hoger. En hij heeft het nog niet echt. Ik denk dat Kenny voor de lange termijn gehaald is", zegt hij in VI

"Zijn komst houdt mij scherp, ik zit nu op een hoger niveau. En als ik goed ben, is het moeilijk een betere keeper te vinden. De coach (Trond Sollied, red) ziet dat ook wel. De beste zal spelen, maar ik voel me goed", vervolgt Vandenbussche.

Harm van Veldhoven, de trainer van Steppe's oude club Germinal Beerschot, heeft een andere mening. "Het spijt me voor Vandenbussche, maar Steppe is een topkeeper. Kenny heeft zeer goede reflexen, haast katachtig. Hij heeft een zeer goede techniek, voetbalt uitstekend mee en presteert heel goed onder druk. Als ik hem met iemand moet vergelijken, dan zeg ik: hij is de verbeterde versie van Edwin van der Sar. Heerenveen zal hem zo snel mogelijk gebruiken. Dit is een jongen voor de absolute top. Nederland zal straks óók te klein zijn voor hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen