Groep B: Ten Cate pijnlijk onderuit op Cyprus

1 oktober 2008, 22:39

Anorthosis Famagusta heeft woensdagavond voor eigen publiek geschiedenis geschreven. De kampioen van Cyprus boekte zijn eerste overwinning in de Champions League. Panathinaikos was het slachtoffer: 3-1.

Anorthosis, voor de gelegenheid thuis in Nicosia, had een droomstart. Tot groot genoegen van Jeffrey Leiwakabessy en tot ontsteltenis van trainer Henk ten Cate stonden de Grieken binnen een kwartier met 2-0 achter. De eerste treffer van de Cyprioten was nog van Griekse makelij ook. José Sarriegi kopte een verre ingooi in eigen doel. De Montenegrijn Sinisa Dobrasinovic verdubbelde de voorsprong.

Voor rust kwam Panathinaikos terug. Leiwakabessy maakte hands binnen het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Eric Braamhaar niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Dimitrios Salpingidis schoot van elf meter raak. Het bleek niet de voorbode van de ommekeer. In de slotfase besliste invaller Hawar Mulla Mohammed Taher, een Irakese vleugelaanvaller, het duel.

Internazionale kwam in dezelfde groep B ook snel op 1-0 tegen Werder Bremen met dank aan twee Brazilianen. De bal ketste via Adriano wat gelukkig voor de voeten van de opkomende rechtsback Maicon, die de bal over de Duitse doelman Tim Wiese heen in het net tilde. Claudio Pizarro maakte na ruim een uur gelijk. 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen