PSV moet 'ten strijde trekken' tegen Olympique

21 oktober 2008, 13:39   Bijgewerkt: 21 oktober 2008, 14:42

Voetbalhumor bestaat nog. Na de wedstrijd tegen NAC Breda liet PSV-coach Huub Stevens weten dat zijn spelers het clublied eens moeten naleven. Het lied bevat namelijk met de zin 'wij trekken ten strijde' en volgens Stevens ontbrak het aan strijd en scherpte. Tijdens de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Olympique Marseille hing er ineens een spandoek met deze bewuste zin uit het clublied. "Maar nee, ik heb dat spandoek niet zelf opgehangen", lachte Stevens.

Het spandoek bleek te zijn opgehangen door fans. "Humor", oordeelde de coach. "Dat kan ik wel waarderen, ja. Als er geen humor meer is, kunnen we beter ophouden."

Ook de spelers van PSV konden de actie van de fans wel waarderen. "Het spandoek hing er mooi, toch?", zei Ibrahim Afellay. De aanvallende middenvelder vond overigens niet dat de nederlaag tegen NAC van afgelopen weekend puur te wijten was aan een gebrek aan strijdlust. "Iedereen geeft altijd alles, daar ben ik van overtuigd. Dat we tegen NAC Breda vaak net een stapje te laat waren, komt misschien eerder omdat de ruimtes op het veld te groot waren. Het had dus misschien meer met tactiek te maken, dan met een gebrek aan strijdlust', vindt de jonge international.

Ook Stevens vindt dat er, ondanks het feit dat hij zelf met zijn uitspraken de knuppel in het hoenderhok gooide, niet te veel nadruk moet worden gelegd op een mogelijk gebrek aan strijdlust bij PSV. "Ik heb die zin uit het clublied genoemd als voorbeeld. En of je het nou strijdlust of scherpte noemt, maakt niet zo veel uit. Feit is dat we niet brachten, wat NAC Breda bracht. Dat moet de komende tijd anders. Maar goed, we hebben hier intern over gesproken en voor ons is de kwestie afgesloten. Tegen Olympique Marseille moeten we woensdag ons antwoord laten zien."

"Hoe we gaan spelen? Ja, dat ga ik natuurlijk niet vertellen. Maar we gaan van eigen kracht uit, want we moeten winnen om kans te houden op een vervolg in de Champions League. Zo lang we nog een kans hebben, moeten we daarvoor gaan. En we zullen iets aanvallender spelen dan tegen Liverpool, ja. Toen speelden we met elf verdedigers, nu met elf aanvallers", zei de coach lachend.

Door de blessures van Jan Kromkamp en Mike Zonneveld lijkt de kans groot dat Dirk Marcellis, net als in de tweede helft tegen NAC, rechtsback staat. De Mexicaan Maza Rodriguez vormt vermoedelijk het centrum met Carlos Salcido.

Vermoedelijke opstelling PSV: Isaksson; Marcellis, Rodriguez, Salcido, Bréchet; Wuytens, Simons, Afellay, Mendez; Lazovic, Amrabat

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen