PSV hard onderuit bij Olympique Marseille

Ger
4 november 2008, 22:32   Bijgewerkt: 5 november 2008, 01:40

PSV heeft dinsdagavond een pijnlijke 3-0 nederlaag geleden bij Olympique Marseille. Door het resultaat neemt de Franse ploeg de derde plaats in de poule over. Voor PSV staat nu overwintering in Europa serieus op de tocht.

Enkele uren voor de geplande aftrap was het nog hoogst onzeker of de wedstrijd doorgang zou vinden. Het speelveld stond dinsdagmiddag door een massale regenbui grotendeels onder water. Arbiter Nicola Rizzoli keurde de zompige grasmat, waarvan vooral de zijkanten slechte stukken vertoonden, om 19.15 uur alsnog goed.

Bonnart Afellay

Bonnart Afellay

"Iemand die gevoetbald heeft, weet dat zoiets kan gebeuren", liet Stevens in Marseille over het voorval los. "We hebben het na de training met elkaar uitgesproken en daarmee is voor mij de kous af." In de basis van de huidige nummer vier van de Eredivisie was dinsdagavond dan ook 'gewoon' een plek voor Mendez weggelegd.

Ook Carlos Salcido mocht in de Zuid-Franse havenstad vanaf het eerste fluitsignaal opdraven. De Mexicaan werd tegen Willem II en ADO Den Haag nog gepasseerd omdat hij volgens Stevens matig zou communiceren in het veld. Op het Europese podium wordt de inbreng van de verdediger blijkbaar toch als onmisbaar gezien.

Cheyrou Marcellis

Cheyrou Marcellis

Enkele minuten voor de thee had ook Otman Bakkal kunnen scoren. De middenvelder besloot een afgemeten voorzet van Mendez met een kopbal op de paal. Tussendoor had Olympique slordig balverlies van PSV wél trefzeker afgestraft. Na een prima pass van Hatem Ben Arfa passeerde Bakary Koné doelman Andreas Isaksson voor de 1-0.

In de tweede helft zakte de Nederlandse kampioen jammerlijk door het ijs. Nadat eerst Eric Addo nog was ontsnapt aan zijn tweede gele kaart, deed Mamadou Niang de bezoekers pijn. De Senegalees, die de voorbije dagen in de lappenmand verbleef vanwege een liesblessure, kon geheel vrij de 2-0 tegen de touwen volleren.

Gerets

Gerets

Door de 3-0 nederlaag bezet PSV de laatste plaats en dreigt het naast een ticket voor de UEFA Cup te grijpen. In de resterende wedstrijden tegen Atletico Madrid en Liverpool zal de ploeg van Stevens een goed resultaat moeten forceren. Daarbij is het bovendien afhankelijk van de resultaten van Olympique.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen