Groep H: Robben blinkt uit bij debuut Ramos

Koen Freriks
10 december 2008, 22:50   Bijgewerkt: 11 december 2008, 00:17

Real Madrid heeft het debuut van trainer Juande Ramos opgeluisterd met een eenvoudige zege. In het laatste groepsduel in de Champions League speelden de al geplaatste Madrilenen met Zenit Sint-Petersburg, de ploeg van Dick Advocaat: 3-0. Arjen Robben was de smaakmaker bij De Koninklijke met een fraai doelpunt en een assist.

Juande Ramos zat woensdagavond, nauwelijks 24 uur na zijn aanstelling, voor het eerst op de bank bij Real Madrid. De Spanjaard stuurde nagenoeg hetzelfde elftal het veld in als zijn voorganger Bernd Schuster zondag deed tegen Sevilla. De 3-4-nederlaag tegen de oude club van Ramos kostte de geplaagde Duitser zijn baan.

ramos

ramos

Real Madrid leek vastbesloten het tijdperk-Ramos met een overwinning te beginnen en ging vanaf de eerste minuut nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. De beloning kwam halverwege de eerste helft. Doelman Vjatsjeslav Malafejev liet een voorzet van Van der Vaart knullig glippen, Raul was bij de tweede paal wel scherp: 1-0.

De bezoekers uit Sint-Petersburg waren de ideale tegenstander voor de Madrilenen om het broze zelfvertrouwen wat op te vijzelen. Zenit, met assistent Cor Pot voor het laatst op de bank naast Advocaat, was al zeker van de derde plek in de groep en dus een vervolg in de UEFA Cup. Met de lange Russische winterstop in het vooruitzicht leek de winnaar van de UEFA Cup niet van plan zich nog een keer bovenmatig in te spannen.

Van der Vaart keerde na rust niet meer terug op het veld. Ramos besloot de Nederlandse middenvelder te sparen voor de kraker zondag in de Primera Division tegen FC Barcelona. Bij een nederlaag in Camp Nou loopt de achterstand van de regerend landskampioen op de Cataloniërs op tot twaalf punten en dus wacht Ramos direct een zware klus.

De Spanjaard zal de geschorste Robben node missen bij dat duel. De aanvaller speelde tegen Zenit een uitmuntende wedstrijd, die hij kort na rust bekroonde met een prachtige stift over Malafejev (2-0). Robben leverde even later ook de assist bij het derde doelpunt, gemaakt door aanvoerder Raul.

Juventus-BATE Borisov (0-0)