Väyrynen baalt: "Veel te veel doelpunten tegen"

Ger
5 december 2008, 11:20   Bijgewerkt: 5 december 2008, 12:27

Voor SC Heerenveen draaide de groepsfase van de UEFA Cup uit op een bittere teleurstelling. De Friezen incasseerden donderdagavond voor eigen publiek tegen Sporting Braga (1-2) de derde nederlaag op rij. "Bij enkele spelers zal mentaal een verandering nodig zijn."

"Heel jammer dat het Europese avontuur voorbij is", sipt middenvelder Mika Väyrynen tegen FCUpdate.nl. "Na drie wedstrijden staan we nog altijd op nul punten, dat is teleurstellend. Tegen AC Milan en VfL Wolfsburg waren we echt kansloos. Ik dacht dat we er tegen Braga een mooie avond van konden maken. Het begon ook prima met een fraaie goal van Gerald Sibon. Daarna stak echter ons structurele probleem van dit seizoen de kop op: we krijgen veel te makkelijk doelpunten tegen. Echt ongelooflijk."

Väyrynen moest zelf tegen Braga al binnen een half uur spelen met een blessure naar de kant. "Ik kreeg woensdag op de training een tikje net boven m'n knie. Tijdens de wedstrijd gebeurde dat op precies dezelfde plek. Ik kon niet meer goed lopen en moest wel naar de kant. Ik hoop dat ik er zondag tegen Willem II weer bij ben." In de tweede helft moest ook ploeggenoot Danijel Pranjic zich laten vervangen. "Hij ging door zijn enkel en ik vrees dat het herstel wel even gaat duren. Balen, want Danijel is een van onze beste spelers."

Voor Heerenveen staat over twee weken in de UEFA Cup nog het slotduel tegen het eveneens uitgeschakelde Portsmouth op het programma. "Daar heb ik nog wel zin in. Europese wedstrijden zijn altijd mooi, ook al is het voor ons eigenlijk een zinloos duel. Voor de jonge spelers is dat toch een uitstekend leermoment. We gaan daar met ons sterkste elftal heen en proberen een goed resultaat neer te zetten. In Engeland heb je bovendien altijd een prima veld en enthousiast publiek. We kunnen daarnaast voorkomen dat we laatste worden in onze poule."

Om de prestatiecurve weer naar boven te laten schieten, stelt Väyrynen dat enkele collega's zich voortaan anders zullen moeten opstellen. "Bij enkele spelers zal mentaal een verandering nodig zijn. Eerder dit seizoen gingen we op bezoek bij Feyenoord of FC Twente en dan denken sommige spelers dat een puntje al mooi is. We moeten echter beseffen dat we iedere wedstrijd ingaan om te winnen. Nu de Europese campagne voorbij is, is de Eredivisie het belangrijkste. We moeten er vol voor gaan om opnieuw een UEFA Cup-ticket af te dwingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen