Makaay: "We kiezen niet voor de gemakkelijkste weg"

Ger
17 januari 2009, 10:38   Bijgewerkt: 17 januari 2009, 15:38

Feyenoord startte vrijdag het tijdperk na Gertjan Verbeek met een nederlaag bij SC Heerenveen (3-1). De spelers van de Rotterdamse club waren ondanks het verlies tevreden over hun optreden in het Abe Lenstra Stadion. "We moeten vooruit, hoe moeilijk de sitiuatie nu ook is."

Door het vertrek van Verbeek beleefde Feyenoord een hectische voorbereiding op het eerste competitieduel van 2009. Na een vroege Friese treffer van Kristian Bak Nielsen dreigde kort een afstraffing, maar na het aarzelende begin kregen de Rotterdammers zowaar controle over het duel. "Ik denk dat op ons spel weinig viel aan te merken", zegt Makaay. "Helaas lieten we ons alleen snel verrassen."

De ervaren aanvaller nam zelf nog voor rust de fraaie gelijkmaker voor zijn rekening. "Dat was meer dan verdiend. We voetbalden aardig en dwongen verschillende kansen af. Voor mijn doelpunt had Biseswar nog een bal op de lat geschoten." Enkele minuten later incasseerde Feyenoord echter de 2-1. Makaay: "Dat was heel ongelukkig. Enkele spelers maakten bij die tegengoal de verkeerde keuzes."

In en rond het stadion was de selectie van Feyenoord het mikpunt van de eigen supporters. Woensdag hadden de spelers ten slotte het afscheid van Verbeek in werking gezet door unaniem het vertrouwen in de oefenmeester op te zeggen. De Rotterdamse aanhangers slingerden vrijdagavond luide verwensingen naar het hoofd van de selectie. "We wisten dat het publiek zo zou kunnen reageren", aldus Makaay.

"We kiezen niet voor de gemakkelijkste weg. We hadden eerder deze week ook veilig in De Kuip kunnen trainen, maar we besloten toch om voor een openbare training op het bijveld te gaan", vervolgt de aanvaller. "Voor mij is het plezier door de huidige situatie niet verdwenen. Ik zal met veel genoegen mijn contract uitdienen. Natuurlijk baal ik dat het publiek tegen ons is. Of dat terecht is, laat ik aan anderen over."

De routinier heeft in Spanje, tijdens zijn verblijf bij Tenerife en Deportivo la Coruña, ook voor hete vuren gestaan. "Ik heb wel vaker trainerswisselingen meegemaakt. Het is belangrijk om je in deze situatie niet gek te laten maken. Ik heb me op het voetbal gericht en zat dan ook goed in de wedstrijd. We hoopten dat we door een overwinning bij Heerenveen weer voor wat rust konden zorgen, maar dat is helaas niet gelukt."

De doelman is evenals Makaay tevreden over het geboden voetbal. "Ondanks de nederlaag was dit één van onze betere wedstrijden. We hebben er als spelersgroep alles aan gedaan om hier een goed resultaat neer te zetten. Dat we daar niet in zijn geslaagd, balen we verschikkelijk van. Maar als we dit doortrekken naar dinsdag, dan hebben we een grote kans dat we aan de goede kant van de score komen te staan."

Hoewel Timmer te spreken is over interim-coach Leon Vlemmings, ziet hij de komst van de populaire Mario Been naar De Kuip zeker zitten. "Mario zal door iedereen met open armen worden ontvangen. Hij ligt goed bij de spelers, de supporters en de sponsors. Hij doet het uitstekend bij NEC en is afkomstig van Feyenoord. Als dat niet lukt, Leo Beenhakker als tussenpaus? Dat is ook goede mogelijkheid."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen