Arshavin: "Zonder Hiddink stort Russisch elftal in"

13 februari 2009, 09:35

Andrei Arshavin hoopt van harte dat Guus Hiddink zich inderdaad, zoals hij de afgelopen dagen beloofde, vanaf komende zomer weer volledig gaat richten op zijn werk als bondscoach van Rusland. Hiddink combineert de functie de komende maanden met een rol als interim-manager bij Chelsea, met de intentie om na een half jaar zijn werk in Londen weer neer te leggen. 

In Engelse media wordt echter al volop gespeculeerd over een langer verblijf van Hiddink, die dan echter ontslag zou moeten nemen in Rusland. Volgens Arshavin zou dat een ramp voor het Russische voetbal zijn. "Zonder Guus kan het Russische elftal instorten. Ik zie geen realistische vervanger voor hem, dus het is voor ons ontzettend belangrijk dat hij bondscoach blijft", zegt hij in Sport Express.

Arshavin bekijkt het interim-avontuur van Hiddink bij Chelsea dan ook met gemengde gevoelens. "Aan de ene kant wens ik hem alle succes, maar aan de andere kant is Chelsea natuurlijk een rivaal van ons", weet de spelmaker van Arsenal. "Bovendien heb je het risico dat Hiddink, als de prestaties goed zijn, langer blijft."

Onder leiding van Hiddink wist Rusland vorig jaar de halve finale van het EK te halen. Momenteel ligt de ploeg redelijk op koers om zich te plaatsen voor het WK van 2010. De Russen staan tweede in kwalificatiegroep vier, achter Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen