Du Chatinier ook volgend seizoen trainer van FC Utrecht

16 februari 2009, 17:24

Ton du Chatinier zit ook volgend seizoen op de bank als hoofdtrainer van FC Utrecht, zo meldt de club uit de Domstad op haar website. De oefenmeester blijft, indien de licentiecommissie van de KNVB hiervoor goedkeuring geeft, ook de rest van het seizoen trainer van de nummer zeven van de Eredivisie.

"We verwachten deze week een brief van de KNVB met het verzoek ons plan van aanpak in deze zaak te presenteren", zei voorzitter Jan Willem Van Dop maandagmiddag. "Dat plan ligt klaar en een belangrijk onderdeel daarvan is, dat Du Chatinier ook volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht is. Nu er een nieuwe situatie is ontstaan en Ton blijft, zullen we dan ook een beroep op de KNVB doen om dit lopende seizoen met Ton te mogen afmaken."

"Mocht de licentiecommissie toch niet akkoord gaan met het plan van aanpak, dan rest ons niets anders dan voor die paar maanden een trainer met de vereiste papieren en studiepunten aan te trekken. Maar daarop zit volgens mij niemand te wachten", besluit de beleidsbepaler.

Du Chatinier trad eind oktober in dienst als assistent van Willem van Hanegem. Sinds het ontslag van de Kromme, eind december, zwaait Du Chatinier de scepter bij de Utrechters. Omdat hij echter nog niet over de juiste papieren beschikt, kreeg Utrecht tot 14 februari de tijd om een nieuwe coach te vinden. Naar verwachting haalt Du Chatinier in april of mei zijn trainersdiploma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen