Hertha klopt Bayern, pijnlijke nederlaag Schalke 04

14 februari 2009, 17:24   Bijgewerkt: 14 februari 2009, 18:40

Hertha BSC is de nieuwe koploper in de Bundesliga. De ploeg uit Berlijn rekende zaterdag in een direct gevecht af met Bayern München (2-1) en staat nu alleen bovenaan. Voor Schalke 04 daarentegen zijn de problemen weer een stukje groter geworden. Op bezoek bij laagvlieger VfL Bochum leed de formatie van coach Fred Rutten de zesde competitienederlaag van het seizoen.

Op de zege van Hertha BSC tegen Bayern München viel weinig aan te merken. Bayern speelde veel te zwak om aanspraak te maken op de overwinning. Een eerste treffer van Andrei Voronin werd nog wel teniet gedaan door een frommelgoal van Miroslav Klose, maar op het tweede doelpunt van de spits uit Oekraïne had de regerend landskampioen geen antwoord. Ook Mark van Bommel, die de hele wedstrijd meespeelde, wist Bayern niet over het dode punt te helpen.

Door dit resultaat is het verschil tussen Hertha en Bayern op de ranglijst nu twee punten, in het voordeel van de Berlijners. 1899 Hoffenheim, dat vrijdag onderuit ging tegen Bayer Leverkusen (1-4), staat tussen beide teams in op de tweede plaats. Martin Jols Hamburger SV kan Hoffenheim later dit weekend achterhalen, als het de thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld in winst om weet te zetten.

In de middenmoot namen de problemen van Schalke 04 en Werder Bremen toe. Schalke verloor op bezoek bij degradatiekandidaat VfL Bochum met 2-1, terwijl Werder thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen hekkensluiter Borussia Mönchengladbach. Michael Bradley (ex-Heerenveen) maakte het doelpunt voor de bezoekers. Door beide resultaten moeten trainers Fred Rutten (Schalke) en Thomas Schaaf (Werder) vrezen voor hun baan. Schalke en Werder, twee titelkandidaten, staat nu respectievelijk achtste en tiende in de Duitse competitie.

Een andere titelpretendent, VfB Stuttgart, werkte een spectaculaire wedstrijd af tegen Hannover 96. De kampioen van het seizoen 2006/ 2007 gaf een 0-2 voorsprong compleet uit handen en zag Hannover een 3-2 voorsprong nemen, maar in de slotfase maakte Hitzlsperger er alsnog 3-3 van. Bij Stuttgart stond Khalid Boulahrouz negentig minuten in het veld, Arnold Bruggink deed mee bij Hannover.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen