Janssen: "Ik was liever overklast met FC Twente"

Ger
27 februari 2009, 08:36   Bijgewerkt: 27 februari 2009, 14:57

Voor FC Twente lag de route naar de achtste finale van de UEFA Cup open na de fraaie 1-0 uitzege tegen Olympique Marseille. In de eigen Grolsch Veste moest de Enschedese ploeg donderdagavond echter alsnog een streep onder het Europese avontuur zetten. De Franse ploeg zegevierde na strafschoppen, na al met 1-0 te hebben gewonnen in de reguliere speeltijd. "We hoeven ons absoluut niet te schamen", zegt Theo Janssen.

"Ik was eerlijk gezegd liever overklast door de tegenstander. Dan was het terecht geweest dat we waren uitgeschakeld", baalt Janssen. "Nu gaat de betere ploeg niet door naar de volgende ronde en dat is pijnlijk. We deden absoluut niet onder voor Marseille. Vooral in Frankrijk hebben we ons visitekaartje afgegeven. Hoewel we minder op dreef waren tijdens de return, hebben tot het einde kansen gehad om alsnog door te bekeren."

"Ik had al in m'n hoofd in welke hoek ik de penalty ging schieten, maar op die beslissing ben ik tijdens de aanloop teruggekomen", verklapt Janssen. "De keeper ging namelijk al naar de door mij gekozen hoek. Ik schoot vervolgens toch raak, dus ik ben blij dat ik mijn eerste plan heb losgelaten." Janssen zag Slobodan Rajkovic uiteindelijk de fatale misser begaan. "Dat zal nog wel even door z'n hoofd spoken. Het is jammer voor hem, want hij speelde goed."

yefet

yefet

"Gelukkig hebben we snel weer een wedstrijd, zodat we deze zure uitschakeling kunnen vergeten. Het enige doel is om komend weekeinde (tegen ADO Den Haag, red.) dik te winnen en vertrouwen op te doen", stelt Janssen. "We hoeven ons in ieder geval absoluut niet te schamen voor onze Europese prestaties. Het was een geweldige ervaring, waarbij we als team zijn gegroeid. Nu zetten we alles op alles om volgend seizoen weer Europees voetbal te spelen."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen