Zenit wint van Stuttgart, AC Milan laat winst glippen

Koen Freriks
18 februari 2009, 22:41   Bijgewerkt: 18 februari 2009, 23:38

Zenit Sint-Petersburg heeft woensdagavond in de UEFA Cup gewonnen van VfB Stuttgart, maar is nog lang niet klaar met de Duitsers. Trainer Dick Advocaat kwam met zijn Russische werkgever voor eigen publiek niet verder dan 2-1. De return, met als inzet een plek bij de laatste zestien, wordt derhalve nog een moeilijke klus.

{image-old[25599][right-half][]}De start van titelverdediger Zenit in de vrieskou (-6 graden) kon bijna niet mooier. Al na anderhalve minuut opende de Hongaarse debutant Szabolcs Huszti de score. Stuttgart, met Khalid Boulahrouz als steunpilaar centraal in de defensie, kwam na een kwartier op gelijke hoogte. Mario Gomez schoot fraai raak na een individuele actie.

In blessuretijd van de eerste helft bezorgde Anatoli Tymoschuk Zenit opnieuw een voorsprong. Het bleef bij 2-1 ondanks het Russisch offensief. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers deelde zes gele kaarten uit, waarvan vier aan Zenit-spelers.

{image-old[25612][left-half][]}AC Milan is een eind op weg naar de laatste zestien in de UEFA Cup. De Italiaanse ploeg, al jaren achtereen een vaste waarde op het Europese voetbaltoneel, liet in Bremen de winst op Werder echter glippen: 1-1. Filippo Inzaghi schoot in de 36e minuut als eerste raak. Pas zes minuten voor het slotsignaal herstelde Diego het evenwicht. Clarence Seedorf had als vanouds een basisplaats bij Milan. David Beckham mocht maar heel even invallen voor Ronaldinho.

Saint-Etienne bereikte in Griekenland al bijna de achtste finales. De Fransen versloegen Olympiakos in Piraeus met 3-1. Bij rust leidden ze met 2-0 door treffers van Ilan en Geoffrey Dernis. Pedrag Djordjevic deed vanaf de strafschopstip iets terug, invaller Baftimbi Gomis had in blessuretijd het laatste, tevens hoogste woord.

Paris Saint-Germain zette laat een forse stap naar de volgende ronde, 2-0 tegen Wolfsburg. Gauillaume Hoarau scoorde in de laatste tien minuten tweemaal. Sampdoria verloor in Genua van Metalist Charkov door een goal van Denis Olijnik: 0-1. Aalborg verraste nog meer tegen Deportivo la Corua. AaB zegevierde in Denemarken met liefst 3-0. Oud-Vitesse-speler Anders Due maakte na rust de eerste twee goals.

{image[263577][right-half][wagner love

vagner love]}Aston Villa kon in Engeland geen afstand nemen van CSKA Moskou: 1-1. De Braziliaan Vagner Love opende de score namens de Russen na een kwartier. De Noorse international John Carew voorkwam halverwege de tweede helft de nederlaag voor Villa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen