FC Utrecht wint strijd om AGOVV'er Mertens

25 maart 2009, 12:33   Bijgewerkt: 25 maart 2009, 14:43

FC Utrecht heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De ploeg uit de Domstad neemt Dries Mertens over van AGOVV Apeldoorn. De 21-jarige Belgische middenvelder tekent een contract voor vijf seizoenen.

"Ik ben heel blij. Dat ik nu in de Eredivisie mag spelen is geweldig. Ik ben hier ook aan toe. Ik had vorig jaar deze stap al willen maken, maar toen gebeurde het niet vanwege de afkoopsom die voor clubs te hoog was. Ik ben blij en trots dat Utrecht het aandurft mij nu te kopen", zegt Mertens, die de afgelopen seizoenen uitgroeide tot één van de sterren van de Jupiler League, tegen Voetbal International.

Volgens Mertens kiest hij bewust voor FC Utrecht. "Er waren meer clubs die mij wilden hebben, maar ik heb mij altijd gericht op FC Utrecht. Het is een club die bij mij past. Ik kom daar aan spelen toe en kan me nog volop ontwikkelen. Er waren ook geïnteresseerde clubs die nog te hoog voor mij zijn. Dit is een perfecte transfer."

FC Utrecht-coach Ton du Chatinier is blij met de komst van Mertens. "Hij is een jongen die op diverse posities inzetbaar is. Als linksbuiten, maar ook achter de spitsen. In de eerste divisie steekt hij er, qua niveau, echt bovenuit. Dries is een technische en balvaardige speler met scorend vermogen. Ondanks zijn beperkte lengte is hij bovendien een goede kopper", zegt hij op de website van zijn club.

Mertens had nog een contract tot medio 2011 bij AGOVV Apeldoorn. Naar verluidt betaalt FC Utrecht een transfersom van ongeveer 600.000 euro voor de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen