VVV loopt uit, periodetitel vrijwel zeker naar TOP

13 maart 2009, 21:52   Bijgewerkt: 14 maart 2009, 00:39

VVV Venlo heeft vrijdagavond een uitstekende stap gezet in de richting van de Eredivisie. De fiere koploper van de Jupiler League boekte een 2-0 thuiszege op Helmond Sport, terwijl achtervolgers RKC Waalwijk en Cambuur niet verder kwamen dan 1-1 bij respectievelijk FC Eindhoven en Stormvogels Telstar. Ken Leemans en Leon Kantelberg waren trefzeker voor de Limburgers.

Bij TOP Oss zal het puntverlies van RKC positief zijn ontvangen. De Brabanders gingen door een benutte penalty van Sjoerd Ars in blessuretijd weliswaar met 3-2 onderuit bij provinciegenoot RBC Roosendaal, desondanks is de middenmotor vrijwel zeker van de vijfde periodetitel. Alleen FC Emmen kan nog roet in het eten gooien. Daarvoor moet de Drentse ploeg zaterdag met minimaal zes doelpunten verschil winnen van BV Veendam.

Ook subtoppers FC Zwolle en FC Den Bosch grepen de volle buit. Vanaf de penaltystip scoorde Adnan Barakat in de slotfase de winnende Bossche treffer ten koste van Go Ahead Eagles. FC Zwolle stelde de zege eveneens pas in de eindfase veilig. Het duel tegen hekkensluiter FC Omniworld, dat vooral in het teken stond van de 'stille tocht' voor Jan Everse, eindigde in 3-1. Lange tijd stond het 1-1, maar na een rode kaart van Milos Malenovic was het verzet van de Flevolanders gebroken. Etienne Reijnen en Eric Fernando Botteghin bepaalden de eindstand op 3-1.

In het rechterrijtje, ten slotte, nam AGOVV Apeldoorn definitief afstand van Fortuna Sittard. De Gelderlanders waren op eigen veld met 1-0 de baas over de Limburgers, door een goal van Jeremy Bokili. Het verschil tussen beide teams bedraagt zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen