AZ moet titelfeest uitstellen na verlies tegen Vitesse

18 april 2009, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ moet nog even wachten op de tweede landstitel uit de clubhistorie. In eigen huis tegen Vitesse hadden de Alkmaarders een uitgelezen kans om het kampioenschap te beslissen, maar de ploeg van Louis van Gaal ging met 1-2 onderuit. Alexander Büttner kreeg het DSB Stadion stil door in de slotfase de winnende goal te maken.

Bovendien trof AZ met Vitesse een ploeg die je prima kan uitnodigen, als je een feestje wilt bouwen. De afgelopen vier jaar figureerden de Arnhemmers al driemaal in een kampioenswedstrijd en gaf het de aanstaande kampioen telkens ruimschoots de gelegenheid om de broodnodige drie punten te pakken.

Na de pauze sloegen de zenuwen toe bij AZ. Zelfs toen duidelijk werd dat FC Twente in Rotterdam op achterstand gekomen was tegen Feyenoord, en AZ hierdoor aan één punt genoeg had om kampioen te worden, kwam er geen rust in de Alkmaarse ploeg. De thuisclub had het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om veel kansen te creëren. Mounir el Hamdaoui leek in de 82ste minuut voor de beslissing te zorgen, maar het doelpunt van de Marokkaan werd afgekeurd wegens buitenspel.

AZ krijgt nu volgende week in de Amsterdam ArenA een nieuwe kans om de titelstrijd te beslissen, tenzij Ajax zondag al punten morst bij PSV. Dan is AZ, zonder zelf in actie te komen, alsnog kampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen