Belgische bond: "Gerets bovenaan verlanglijst"

9 april 2009, 10:37   Bijgewerkt: 9 april 2009, 10:46

Als het aan de Belgische voetbalbond ligt, wordt Erik Gerets de nieuwe bondscoach. De huidige trainer van Olympique Marseille is voor hen de gedroomde opvolger van Rene Vandereycken, die eerder deze week de laan uit gestuurd werd.

"Gerets staat bovenaan het lijstje. Als we er niet uitkomen met hem, dalen we af op ons lijstje. Beloftencoach Jean-François de Sart is zeker een optie. Hij heeft positieve punten, maar er zijn ook punten die tegen hem spreken", zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Dat Gerets een flink salaris zal verlangen, hoeft volgens de bondspreses geen probleem te zijn. De coach strijkt bij Marseille zo'n 2,4 miljoen euro per jaar op. "In periodes dat het minder gaat, moet je uitgaves doen in de hoop dat die vruchten afwerpen. Als we ons kwalificeren voor een WK of een EK, betaalt die investering zichzelf terug."

België verkeert de laatste jaren in een enorme sportieve dip. Sinds het WK van 2002, waarin de ploeg in de achtste finale uitgeschakeld werd door Brazilië (2-0), slaagde het land er niet in om nog een EK of WK te halen. Ook het WK van 2010 is, na de twee nederlagen tegen Bosnië-Herzegovina eerder deze maand, heel ver weg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen