Belgische bond klopte bij Gent aan voor Preud'homme

14 april 2009, 09:42   Bijgewerkt: 14 april 2009, 11:11

De Belgische bond heeft bij AA Gent geïnformeerd naar de mogelijkheden om trainer Michel Preud'homme over te nemen. De bond wilde de oud-doelman binnenhalen als nieuwe bondscoach, maar kreeg daarvoor geen toestemming van Gent. 

Volgens Michel Louwagie, de manager van AA Gent, heeft de bond contact opgenomen met zowel Preud'homme als de clubleiding. De bond zou in Preud'homme de ideale man zien om de ontslagen Rene Vandereycken op te volgen.

"Voorzitter De Witte en ik hebben daarover met Preud'homme samengezeten, omdat we weten dat hij daar niet ongevoelig voor is", vertelt Louwagie op de Franstalige radiozender Vivacité. "Maar voor ons kan een vertrek van Preud'homme niet. Wij willen ons driejarig project met hem voortzetten. En de miljoenen die zijn overgang naar de bond eventueel zou opleveren, hebben wij niet nodig."

De 50-jarige Preud'homme geldt als één van de beste keepers die België ooit gehad heeft. Ook als manager presteert de Waal uitstekend. Vorig seizoen leidde hij Standard Luik naar het eerste landskampioenschap sinds 1983.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen