Kanonskogel Ronaldo brengt United in halve finale

Koen Freriks
15 april 2009, 22:39   Bijgewerkt: 15 april 2009, 23:38

FC Porto heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de Champions League. Manchester United won woensdag de return met 1-0, wat genoeg was om zich te herstellen van het 2-2 gelijkspel in het heenduel. Cristiano Ronaldo bracht zijn ploeg met een prachtig afstandsschot naar de halve finale. Arsenal zal daarin de tegenstander zijn.

FC Porto was er door de gunstige uitslag op Old Trafford alles aan gelegen zo lang mogelijk het doel schoon te houden. "Maar als Porto op 0-0 gaat spelen, zullen we ze meedogenloos afstraffen", waarschuwde Sir Alex Ferguson vooraf. De ervaren Schot leek geen blufpoker te spelen, want Manchester United startte dodelijk. Dat uitgerekend Cristiano Ronaldo de score moest openen, was een steek in de harten van de Porto-fans.

De schrik zat erin bij FC Porto, dat even de tijd nodig had om op adem te komen. De ploeg van de geschorste coach Jesualdo Ferreira herpakte zich daarna, al schrok Porto nog wel een keer toen Nemanja Vidic de bal een paar meter voor het Porto-goal over werkte. De Portugezen werden gedurende de wedstrijd beter, maar het angstzweet brak nog niet uit bij Edwin van der Sar. Porto creëerde wel kansjes, maar kon moeilijk het doel van de Nederlandse doelman echt onder vuur nemen.

Want Manchester United verzuimde de ruimtes achter de verdediging van Porto te benutten. De regerend kampioen counterde niet effectief, waardoor het steeds verder oprukkende Porto tot in de laatste minuten hoop bleef houden. Eén doelpuntje zou immers volstaan om door te gaan. Maar een herhaling van de sensatie in 2004 bleef uit, waardoor de titelhouder op koers blijft voor prolongatie. Arsenal, dat Villarreal uitschakelde, is de volgende horde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen